Karakter Visuele Communicatie is een bureau dat ik heb opgericht in 2010. Ik ben begonnen als ervaren grafisch ontwerper. Inmiddels heb ik dat aangevuld met advies op marketing en communicatie gebied. Kennis die ik heb ontwikkeld in een jarenlange functie als accountmanager op een reclamebureau.  Ik was niet alleen de intermediair tussen de klant en het bureau, maar fungeerde bovendien als sparringpartner voor de klant. Hiervoor moet je wel op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen in de markt.

Vraagstukken waarbij ik wellicht hulp kan bieden zijn bijvoorbeeld wanneer je een nieuw product, dienst, bedrijf in de markt wilt zetten, maar je weet niet hoe dat aan te pakken. Wat ga je de wereld vertellen? Waar ontmoet je je doelgroep? Wil je e-mailnieuwsbrieven gaan versturen, maar je weet niet hoe vaak er een te versturen en wat erin te zetten. En wat moet je twitteren? Posten op Facebook en Linkedin?

Dit soort zaken lenen zich uitstekend voor een gesprek. Een oriënterend gesprek waarin je uitlegt wat je wilt en waar je hulp bij nodig hebt. En een gesprek waarin ik jou het hemd van je lijf mag vragen om genoeg informatie te verzamelen om jou te kunnen inspireren met mijn ideeën. Daarna volgt de uitvoerende fase, want naast inspireren wil ik ook graag creëren; ideeën omzetten in concrete middelen. Middelen die aanspreken bij je klanten, leden, cliënten, patiënten … en bovendien hun doel treffen.

Dit ben ik

Laura Vaessen

Laura Vaessen